Jymyn 06-joukkueista Thunder päätti AJS-sarjakauden jo viikkoa aikaisemmin, jossa käytiin Ritola-hallilla taistelemassa viimeisistä sarjapisteistä. Ensimmäisessä ottelussa raavittiin hieno 7-6 taisteluvoitto SB Vaasa Sudet-joukkueesta lukemin ja jälkimmäisessä ottelussa vastaan tuli tuttu kilpakumppani Jalas, jonka 06- ja 07-joukkueiden kanssa oli saatu hienoja vääntöjä koko kauden ajan. Tästä ottelusta jäi luu käteen viime hetkillä, kun vastustajan maalille saatiin jatkuvasti pyöritystä, mutta laukaukset jäivät hieman piippuun. Valmennukselta kuitenkin 9+ koko joukkueelle, sillä hienosti pääsivät uudetkin miehet mukaan Jymyn aktiiviseen peliin. Thunderin kausi oli siis kaksijakoinen, kun välillä pelit pysyivät kasassa oikein hyvin ja toisaalta luovutettiin pelin avaimia myös kentällä vähemmän aktiivisille joukkueille. Lopuksi Peräseinäjoella vielä kättelyt ja kesäloman toivotukset vastustajalle ja jännittämään Jymy Lightningin YJS-finaalia, jossa pelit pelattiin vasta viikon päästä.

Siellä ennakkoon kivikovaksi tiedetty ja tappioitta runkosarjan kärjessä päättänyt päättänyt Nibacos Kokkolasta valikoitui välieräkumppaniksi, joten tiedossa oli että loppuotteluun päästäkseen oli kaiken onnistuttava lähes täydelliseksi. Valmentajat teroittivat pojille rentoutta ja oman tekemisen laatua. Pukukopissa päivän teemaksi sovittiin “kyllähän me tämä osataan”.

Jymyn pojat latasivat uudistetuin ketjuin melko vastaansanomattoman rynnistyksen, jonka kohokohdat löydettävissä osoitteesta https://youtu.be/mvtTTMHQqNk

Pelistä voi nostaa esiin erityisesti kakkosketjun, joka löysi välittömästi toisensa. Nibacos siirtyi vielä 1-0 johtoon, mutta sen jälkeen Jymy ei enää Kokkolalaisia kuskin paikalle päästänyt. Loppulukemat 6-8 kävi naulaamassa ehkä viikonlopun komeimmalla kombolla akseli Aaro-Lassi-Luukas videolla ajassa 53:00. Mahdollisesti kauden kovatasoisimman ja -vauhtisimman pelin vakuuttava ja ehkä vastustajan mielestä yllättävä lopputulos. Kokkolalaiset kävivät rehdisti kättelemässä pojat ja totesivat lopputuloksen olleen varsin ansaitun. Jymy siis finaaliin, Nibacos Pronssipeliin.

Kello 15:30 astelivat kentälle runkosarjan kakkonen SB Vaasa, sekä nelonen, Jymy Nurmoosta. https://youtu.be/CAhaDFGg8Ww

Päivän pituus alkoi näkyä kummankin joukkueen jaloissa joten aivan niin kovavauhtista peliä ei nähty kuin välierässä. Pienillä lapsuksilla ja kommunikointivirheillä päästettiin SB Vaasa alussa 2-0 johtoon, kunnes alkoi tapahtua. Aaro kaventaa ensin silkalla tahdonvoimalla ja Veeti taistelee Hugolle pallon joka nostaa 2-2 tasoituksen ruuhkan takaa. Hieman myöhemmin Lauri käy niittaamassa Jymyn jo 3-2 johtoon komealla yksilösuorituksella. Ajassa 11:35 siirrytään jo 4-2 johtoon, kun Vaasalaisten peittopeli aukeaa hetkellisesti ja Luukas löytää maalille yksin unohtuneen Lassin. Seuraavaksi alkaa valitettavasti vähintäänkin kyseenalainen jakso, jossa tuomari hylkää ensin maalin toisessa päässä ja viheltää hetkeä myöhemmin väärästä vaihdosta Jymylle kakkosen. Tämän yv:n aikana Vaasalaiset pelaavat komean vetopaikan neliön keskelle ja hieno, tarkka veto tuo tilanteeksi 3-4 kavennuksen – ongelma on vain se, että pallo ei käynyt missään vaiheessa maalissa, jonka myös Jymyn penkki, kamerakuva ja yleisö kertoo kovaäänisesti. Tämä yksityiskohta ei tuomariparia tänään haittaa vaan käsi osoittaa täysin epäröimättä keskiympyrää. Kun vielä paria minuuttia myöhemmin SB Vaasa käyttää hyväkseen Jymyn vaihtosekaannuksen, onkin tilanne jo 4-4. Tämä jännittää tosin lähinnä yleisöä, sillä Jymy tietää jo kenen hallussa peli tänään on. Puolittaisen vaihdon aikana Lauri nostaa pallon jalalla ylös ja syöttää laidassa olevalle Luukakselle, joka löytää ristiin toisesta aallosta viivaan nousseen Leevin. Pallo maalille ja johto takaisin haltuun. Vaasa nousee vielä kahdesti taistellen tasoihin, mutta nyt tasoaan selvästi toiseen peliin nostanut ykköskenttä ottaa roolia ja vastuuta. Kaksikko Joona-Lauri käy viimeistelemässä kaksi kihausta ja lopussa tyhjä Vaasan maali ei auta – lopputulos on 6-7. Mitalit kaulaan, valkut suihkuun ja kannu matkaan Nurmoon.

Hieno päätös siis täälläkin hienolle kaudelle, jonka aikana noin 4 ketjun edestä jannuja pääsi kokeilemaan myös ylemmän jatkosarjan vauhtia. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta. Kiitokset ennenkaikkea pelaajille mutta myös tukijoukoille.

-Koutsit

Comments

0