Parin vaikean viikonlopun jälkeen huipputasaisessa E2:n ylemmässä jatkosarjassa 06-poikien Thunder kävi Isossakyrössä nappaamassa täyden pistepotin viikonlopun peleistä. Pelien käsikirjoitus oli jokseenkin täydellinen peilikuva edelliseen neljään otteluun verrattuna, joissa aloitettiin vahvasti ja päästettiin kaveri lopussa rattiin.

Nibacos – NJ Thunder 7-8

Etukäteen kivikovaksi tiedetty keskipohjanmaan vastustaja oli jälleen työläs kanto kaskessa. Kun viimeksi kohdatessa Jymyn pojat pitivät peliä ensimmäiset kaksi erää enemmän hallussaan, niin tällä kertaa vastustaja tuli aktiivisella otteella ja ylhäältä paineistaen koko ensimmäisen erän ajan. Toiseen erään tultiin aivan eri asenteella ja pelin painopiste siirtyi Keskipohjalaisten päähän ja huolestuttavan oloinen 4-2 takaa-ajoasema vaihtui 5-5 tasapeliin. Tämän jälkeen alkoi merkillinen pomppuja ja koko pelin kirjoa sisältänyt viimeinen 15-minuuttinen jonka aikana Jymyn pojat tekivät jokaista maalia kohti hillittömän määrän työtä ja Nibacos kävi puikkaamassa helponoloisen tasoituksen Jymyn päähän aina 8-7-kavennukseen asti. Loppuun asti ei vauhti kuitenkaan riittänyt. Pelin tuskaisuudesta kertoo hyvin kaksi Jymyn pojilta hylättyä maalia. Tasoitusmaalin olisi kuitenkin voinut antaa erikseen Nibacoksen kannustusjoukoille jotka pitivät hyvähenkistä ja kovaäänistä kannustusta yllä alusta loppuun.

SPV – NJ Thunder 7-10

Jälkimmäisessä kohdattiin tuttuakin tutumpi ja rakas paikallisvastustaja punaiset, joiden päivän pelikunto tuntui olevan kuitenkin arvoitus. Arvoitus tuntui olevan myös oma tekemisen tavoite, sillä pelistä muodostui yksi erikoisimmista luvuista poikien pelikirjaan. Ensimmäisen 17 minuutin jälkeen taululla oli mykistävä 7-1 SPV:lle ja tekeminen näytti haluttomalta ja jokainen suorite jäi askelta vajaaksi. Tämän jälkeen tapahtui täydellinen muutos pelin sisällä ja valmentajien ei tarvinnut kuin muistuttaa että sitkeästi työtä tekemällä tapahtuu oikeita asioita – ja seuraavat 9 maalia tekikin Jymy. Ratkaisuihin tuli tarkkuutta sekä rauhallisuutta ja maali maalilta sininen kipusi rinnalle ja ohi. Pojat pistivät pöytään sellaisen kupillisen luonteenlujuutta, että sitä nieleskellään naapurissa vielä hyvä tovi. Hieno peli, josta Jymyn junnut saivat kaverilta rehellisen taputuksen selkään matsin jälkeen, aivan näin hankalan kautta ei ole neljää pistettä koskaan otettu.

Viikonlopusta jäi kaiken kaikkiaan positiivisia signaaleja siitä että suunta on oikea ja myös sininen pystyy kääntämään pelejä puolenvälin krouvin jälkeen itselleen. Hienoa oli myös onnistujien laaja kirjo ja 4 peluria merkitsikin itselleen 5 tai enemmän pisteen edestä tehomerkintöjä ja 3 kirjasi parin pisteen edestä tehoa. Seuraavan kerran molemmat E2-joukkueet tulessa vasta 11.3. joten nyt ehtii palautua kovasta ehtoopuhteesta.

Comments

0